top of page

wie is Rianne en wat doet ze precies?

23-10-18-5731.jpg
Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1981 op een boerderij in Winkel, een klein dorp in Noord Holland. Ik heb gestudeerd in Leeuwarden waar ik ben opgeleid tot beeldend vaktherapeut. Daarna ben ik verhuisd naar Alkmaar en uiteindelijk vond ik mijn thuis in Amsterdam.

 

Ik heb 10 jaar in de hulpverlening gewerkt, zowel binnen de volwassen psychiatrie als jeugdzorg. Na 10 jaar als hulpverlener gewerkt te hebben, besloot ik dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Iets creatiefs.

Inmiddels heb ik Amsterdam verlaten en woon ik alweer 5 jaar op het platteland van Noord-Holland samen met mijn man, onze twee kindjes én onze hond Toby. Wat een geluk. 

Inspiratie

Ik ben een natuurliefhebber en specifiek houd ik van vogels. Ik hou ervan om naar ze te kijken, allemaal hebben ze een eigen uiterlijk en eigen karakter. Ik ben vaak onder de indruk geweest van de exotische vogels die ik tijdens mijn reizen zag, zoals deze flamingo in Namibie. Maar sinds een jaar of vijf reis ik niet meer zo ver en vind ik het heerlijk om een weekje te zeilen op het wad of een weekend op Texel door te brengen. Want net zoveel als ik van een exotische vogel houd, bewonder ik ook het roodborstje, pimpelmeesje of zwaluwtje. 

23-10-18-5922.jpg
geluksvogel

Mijn liefde voor vogels is groot, al sinds mijn jeugd kijk ik graag naar vogels en ook ben ik ze als kind al gaan tekenen. Het schilderen van vogels vind ik fantastisch om te doen en zeker wanneer zo'n vogel een mooie plek in huis krijgt. Ik beschouw mijzelf dan ook als een echte geluksvogel dat ik hier mijn werk van heb mogen maken.

IMG_6748.JPG
Hoe het allemaal begon

In 2014 begon ik samen met Linda Korshuize met het opknappen van meubels in de schuur van haar vader. De hobby werd een bedrijf: Uit de Schuur.

Linda stopte na een paar jaar vanwege andere werkzaamheden. Ik verhuisde de werkplaats naar mijn woonplaats, Amsterdam.

Omdat ik anti-kraak huurde verhuisde ik vaak. Van een verlaten gymzaal in Watergraafsmeer, naar een oud schuurtje op het Havenstraatterrein.

Nadat ik met Uit de Schuur vele omzwervingen had gemaakt, begon ik een nieuwe samenwerking. Samen met Susanne Engels opende ik een winkel op de hoek van Haarlemmerweg/Bos en Lommerweg. We noemden de winkel 'UpNew'. 

Naast onze eigen meubels verkochten we hier werk van andere creatieve makers die aan 'upcycling' deden. 

Mijn meubels beschilderde ik steeds regelmatiger met vogels en ik ging op bestelling werken. Vervolgens kwam steeds vaker de vraag of ik een vogel op de muur kon schilderen in plaats van op de kast.

Eind 2017 ben ik gestopt met de winkel omdat ik alleen nog maar in opdracht ging werken. 

 

In 2018 ben ik gestopt met het opknappen van meubels om mij volledig te richten op het schilderen van vogels bij mensen thuis. Uit de Schuur kreeg een nieuwe, meer passende naam: Hallo Vogel.  

bottom of page