Kinderkamer tips en ideeën.

June 16, 2017

Mijn vriendinnen zijn tegenwoordig zwanger en krijgen baby’s. Of ze hebben al lopende exemplaren. Ondanks dat ikzelf (nog) niet in die fase van mijn leven zit vind ik de spullen en de styling van een babykamer (of kinderkamer) wel erg leuk!

 

 Veel moeders vinden het inrichten van de baby- en kinderkamer lastig. Daarom geef ik wat tips.

  • De eerste en belangrijkste tip: relax. Maak je niet te druk om het kamertje. Veel belangrijker is het dat jouw baby lekker groeit in je buik 😊

  • Heb je genoeg tijd? Ga dan lekker neuzen in kringloopwinkels. Vaak kun je voor kleine prijzen erg leuke ledikantjes, wiegjes en commodes vinden. Soms hebben ze wel een likje verf nodig. Ook als je zwanger bent kun je gewoon schilderen. Kies wél voor een verf op waterbasis (acrylverf) dit is sowieso de beste keuze want het is veel beter voor het milieu.  

  • Ga op zoek naar duurzame en originele bedrijfjes. (Vermijd grote meubelgiganten zoals Ikea, want naast dat het niet duurzaam is om hier te winkelen, wil je ook geen ‘dertien in een dozijn’ kamertje.)

  • Kies voor kleur. De meeste kinderen zijn dol op kleur. Wanneer je ervoor kiest om alleen één wand een kleur te geven blijft de kamer evengoed rustig en kun je gemakkelijk combinaties maken met meubels in kleur.

  • Als je één kleur op de wand te saai vindt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een leuk behangetje. Ook hierbij is het advies om één of twee wanden te doen en niet de hele kamer.Je kunt online ongelooflijk veel gave behangetjes vinden. Een paar links vindt je onder in deze blog.

  • Je hoeft écht niet alleen voor pasteltinten te kiezen!

Voorbeeld hiervan: Mijn klanten Bas en Katrijn kochten de kast ‘Woei’ bij mij. En kijk eens wat voor ontzettend leuke kamer zij gemaakt hebben! En supergaaf voorbeeld van een gedurfde en kleurrijke kamer. Hun dochter Fieke is er enorm blij!

Als je een echt origineel element wil toevoegen is het erg gaaf om een muurschildering te maken of te laten maken in de kinderkamer. Deze muurschildering maakte ik voor de ongeboren baby van een vriendin die de babykamer vult met vrolijke vogels. Een muurschildering kan ik ook bij jou in huis maken! 

 

Als je wel iets origineels wilt maar het lastig vind om een muurschildering te maken, kun je ook kiezen voor een kleurvlak. Dit is super eenvoudig. Met tape plak je de muur af van het vlak dat je wilt maken (kijk even goed van een afstandje of de lijnen mooi recht zijn) en vervolgens kun je gewoon de muur met een roller schilderen binnen je zelfgemaakte vlak. 

 

Een aantal leuke sites op een rijtje: (google lekker verder voor nog VEEL meer keuze) 

 

Roodborstje: voor superlieve behangetjes ontworpen door een illustrator die zelf mama is.

 

Natuurlijk Kleurrijk: kleine maar leuke keuze uit duurzaam behang.

 

Studio Poppy:  ontwerpt en vervaardigt muurdecoraties van behang. De behangbeesten en behangbomen worden met de hand gemaakt en zodoende altijd uniek.

 

Lieve Kaarten:  De ontwerpen van Lieve Kaarten zijn nét even anders. Geen productiewerk, maar unieke illustraties die met veel zorg en liefde zijn ontworpen. 

 

Zoek je nog een leuk kleurrijk meubel? Momenteel zijn deze kindermeubels bij ons in de winkel te vinden: 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload