Uit De Schuur komt naar Hoorn!

April 10, 2017

Ik heb een haat-liefdeverhouding met het staan op markten. Het is namelijk enorm veel gedoe en het kost gigantisch veel tijd. Het is veel sjouw werk, uit de winkel, in de bus, uit de bus, in de kraam, terug in de bus, terug in de winkel. Tegelijkertijd heb ik altijd veel lol met collega's en is het een superleuke manier om een ons merk / werk aan een grote groep mensen te laten zien. 

Je leert jezelf heel anders kennen op zo'n markt, er zijn veel prikkels en je staat lang op je benen. Ik vertel jullie vandaag kort over onze (beginners)fouten en marktbelevenissen.

 

De allereerste markt die ik deed was in 2014 samen met Linda in Sint-Maartensvlotbrug. De markt werd georganiseerd door Fluwel's Tulpenland. Uit De Schuur stond toen nog in de kinderschoenen, Linda en ik waren pas een paar maanden bezig. We hadden toen beiden nog een baan van 3 dagen ernaast en hadden nog geen idee waar het heen zou gaan met Uit De Schuur. Het was een dag waarop ik Bunny-oren had opgezet en Linda snoep-happen had verzorgd..... wat ons bezielde weet ik niet precies, we waren nog erg zoekende zullen we maar zeggen.

 

 

In Alkmaar stonden we samen een keer op het Blits Event hier vergaten we onze eigen kraam bijna, want we waren we de fotobooth niet meer uit te slaan... nog steeds lerende... 

Een andere erg leuke markt die we samen deden was een kleine markt die door KIPP werd georganiseerd. KIPP 't Pakhuys is een vrolijke woonwinkel in Schagen. We stelden ons wat volwassener op en deden leuke verkopen, tevreden en steeds professioneler bouwden we  

verder aan onze naamsbekendheid. 

 

De grootste uitdaging op markten is om het geld dat je net hebt verdiend niet direct uit te geven.. want natuurlijk staan er allerlei kramen met heel veel mooie spullen.. 

Dat was zeker het geval op de Ibiza Festival in Noordwijk, een markt vol leuke zomerse items zoals tassen, jurken, slippers en hoedjes. Daar stond ik samen met Britt van Vang-je-droom twee enorme lange dagen in de brandende zon, gelukkig hadden we het hier zo druk dat we amper tijd hadden om zelf te gaan shoppen. 

 

Een soort zelf-georganiseerde minimarkt hielden we afgelopen zomer op de Jan Evertsenstraat in de Baarsjes. Dit was erg leuk omdat het in mijn eigen buurtje is, waar ik woon. De Jan Eef doet mee aan de Free-Zone een initiatief van de Gemeente Amsterdam. Superleuk voor kleine ondernemers dus daar maakten wij graag gebruik van. Zomaar op een zaterdag stalden we samen met 6 andere ondernemers onze koopwaar uit op straat!

Ik ben nog steeds lerende op markten, soms bekruipt het marktgevoel mij iets teveel.. dan hoor ik mezelf opeens brullen: "Twee nachtkastjes NU VOOR 100 euro!"  

Dat is natuurlijk niet passend. Niet bij onze stijl. Niet bij onze meubels. Niet bij mij. Maar wat zal ik zeggen.. diep in mij schuilt er toch een viswijf. 

De zon gaat weer schijnen, dus ook dit jaar gaan we het weer eens proberen. En nu gaan we naar Hoorn! Samen met Susanne van Pippi-Lotta Illustrated Furniture gaan we twee dagen onze meubels verkopen én ter plekke meubels beschilderen. 

Nieuwsgierig? Kom gezellig langs, want dat vinden we leuk, ik beloof niet te brullen. 

 

De Voulez-Vous Market is een regionaal event waarin lifestyle, vintage, design en food centraal staan. Struin hier langs de vele kramen, geniet van de muziek en kom een lekker hapje eten. Entree tot 12 jaar is gratis. Daarboven is het 2 euro. Het goede doel van dit jaar is Stichting Tweestrijd uit Hoorn. De kraampjes binnen zijn tot 18:00 uur geopend. De foodtrucks, muziek en bars tot 21:00 uur.

 

 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload