5 tips om jouw favoriete kunstenaar in huis te halen.

February 27, 2017

 

Vind jij het ook zo heerlijk om in een museum weg te zwijmelen bij de mooiste kunstwerken? Misschien droom je ervan om zelf een stuk kunst in huis te halen. Kunst brengt een specifieke sfeer in huis en blijft een genot voor het oog. Kunst is echter vaak vrij kostbaar en dit kan een reden zijn om het niet aan te schaffen.

Vandaag geven we 5 ideeën over hoe je kunst in jouw interieur kunt brengen zonder dat je gelijk een (duur) schilderij hoeft aan te schaffen. We dagen je daarbij uit om een beetje van je eigen creativiteit te gebruiken!

We gaan een aantal voorbeelden geven van hoe jij je kunt laten laten inspireren door jouw favoriete kunstenaar.

Een kunstenares die ons blijft inspireren is Frida Kahlo (Mexicaanse surrealistische kunstschilder, 1907 - 1954) Frida wordt niet alléén om haar kunst geprezen, ze inspireert mensen ook met haar sterke karakter en levenswijze. We zullen haar kunst als voorbeeld gebruiken. Hoe breng je een vleugje Frida in huis?  

 

1. Verzameling kunstkaarten / portretten

Het werk van Frida is autobiografisch en bevat veel zelfportretten. Een collectie zelfportretten in een mooie compositie aan de wand (zie foto). Dit kun je natuurlijk ook doen met een collectie kunstkaarten van jouw favoriete kunstschilder. Je kunt de kaarten in lijstjes te doen en ze in een mooie compositie aan de muur hangen. 

 

 

2. Wand bekleden:

Een hele wand bekleden met kunstkaarten is een andere optie, kies dan niet voor een té grote wand, want dan is het wel heel veel werk. In plaats van kunstkaarten kun je ook afbeeldingen van jouw kunstenaar in kunstboeken vinden. Struin eens een boekenmarkt af of kringloopwinkel op zoek naar mooie kunstboeken. 

Het is misschien een beetje zonde, maar het resultaat is fantastisch: haal alle pagina's uit het boek en behang daar je muur mee! Je kunt hiervoor gewone behanglijm gebruiken. 

Zelf heb ik dat eens gedaan met een vogelboek (zie foto). 

 

 

 3. Sfeerdetails:

Je kunt er ook voor kiezen om niet zozeer de kunstafbeeldingen te gebruiken maar meer de sfeer van de kunst in huis te halen.  Het werk van Frida is kleurrijk en vertoont veel folkloristische details. Deze sfeer kun je naar het interieur vertalen door gebruik te maken van folkloristische kleden, kussens en dekens.

Frida woonde in het bekende blauwe huis ‘Casa Azul’, sinds 1958 is hier het museum Frida Kahlo gevestigd.

Alleen al de kleur blauw van dit huis is een zeer opvallende en als je één wand in jouw huis in deze kleur schildert heb je al een heel grote verandering. (Een wand schilderen kost weinig tijd omdat je niet hoeft te schuren en kun je dus zo weer over schilderen.) Combineer je kleurrijke muur met een meubelstuk in een andere Mexicaanse kleur en zie hoe de hele sfeer in je huis verandert. 

 

4. Collage:

Als jij je eigen creativiteit goed wilt benutten, kun je ook een collage maken met kaarten / posters of bladzijden uit een boek. 

 

5. Kunstsposters: 

Als je liever voor een iets snellere optie gaat: Bij   KitschKitchen kun je prachtig kleurrijke posters en accessoires van Frida kopen.

Een andere makkelijkere optie is wanddecoratie bestellen bij IXXI, hier hebben ze een enorme keuze en ook op kunstgebied is er veel te vinden. Ja, ook Frida :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekend Tip!

Als jij het verhaal van Frida Kahlo nog niet zo goed kent, raden we je de film 'Frida' aan, met Selma Hayek in de hoofdrol.

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload