Meiden met een geheime missie....

February 3, 2017

Ik kom vaak op bijzondere plekken om kasten in te kopen. Dit statige verzorgingshuis Prins Hendrik in Egmond is daar zeker één van! Het gebouw is deels monument en stamt uit 1937, het is een tehuis voor oud-zeelieden en hun partners. Ik mocht er het dressoir ophalen van een oud-zeeman. 

Ik was op slag verliefd toen ik het dressoir zag! Een schitterende kast in Queen Ann stijl van wel 2.30 m breed, het paste daarmee maar nét in mijn busje. Een bijzonder model dat wel heel erg leuk is om in een ander jasje te mogen steken. Natuurlijk begint het altijd met schuren – deze minder leuke klus mag niet overgeslagen worden – dan in de grondverf zetten en daarna de daadwerkelijke kleur kiezen.

Ik koos voor een uitgesproken geel tint, deze opvallende kleur combineert erg mooi met de kleur van het notenhout van de kast zelf. Door de pootjes niet mee te verven behoud de kast iets van zijn originele karakter en daardoor komt de kast helemaal tot leven.

Tevreden met het eindresultaat kreeg de kast een zeer speciale plek in onze winkel, want we schilderden een lichtbundel op de muur, passend bij de kast.

Natuurlijk duurde het niet lang voordat de kast verkocht werd. Deze drie leuke meiden kwamen de kast ophalen. Moeder met dochter én schoondochter, helemaal vanuit Den Burg op Texel!

Ze bleken op een geheime missie te zijn, want de kast was onderdeel van een grote verrassingsactie! De drie dames gaven de hele huiskamer een metamorfose terwijl vader een weekend weg was met zoon en schoonzoon! 

 

Het resultaat mag er zeker zijn! Niet zo gek, gezien de dochter zelf interieur styliste is. 

 

Op onze pagina 'Before and After' zijn we gestart met het vertellen van meer verhalen over onze kasten. 

 Benieuwd naar meer werk van deze interieur styliste?  

Bekijk haar website: Studio Mika 

Of volg haar op Instagram: Studio Mika 

 

Zelf aan de slag? Dit is de kleur die we gebruikten: Flexa Creations lak retro vibe zijdeglans. (gebruik altijd acryl/waterbasis, dit is beter voor het milieu!)

 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload