Het Parool heeft ons ontdekt!

October 24, 2016

In de krant staan is natuurlijk altijd gaaf, maar dit is niet zomaar een krant maar Het Parool! 

Ze hebben een dagelijkse rubriek genaamd 'OPEN' op 20 oktober schreven ze over onze winkel UpNew. Wij zijn beretrots!

Zie hieronder het artikel: 

 

Winkel en werkplaats UpNew

 

 

Foto: Charlotte Odijk

 

Net Open

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Winkel en werkplaats UpNew.

DOOR: EVA OOSTERVELD 20 OKTOBER 2016, 08:31

In UpNew, de winkel en werkplaats van Rianne Griffioen (35) en Susanne Engels (47), staan vintagemeubels waar zij iets aan hebben toegevoegd. Dat mooier maken doen ze met verf, stof en behang. 

Links van de ingang staat een kist van licht hout met een door Griffioen erop geschilderde flamingo (€150). Ze maakt veel gebruik van felle kleuren en probeert een verassingseffect in haar meubels te verwerken. Zo is een zwarte kast aan de binnenkant bekleed met een opvallende stof met een print van pauwveren (€275).

Grofvuil
Engels maakt vooral grafische patronen op meubels. Op een houten stoel zijn met mintgroene, donkerblauwe en fel oranje verflijnen, blokken en strepen aangebracht (€125).Geschikte meubels vinden ze in kringloopwinkels, bij het grofvuil 
en af en toe op Marktplaats. "Ik kijk naar de kracht van een meubelstuk en wat ik eraan kan verbeteren," zegt Griffioen. Een meubelstuk heeft volgens haar soms maar weinig nodig om weer mooi te worden.

Eigen merken
Als iets gelukt is, geeft dat Engels een goed gevoel. "Het geeft een kick om van een afgedankt meubelstuk weer iets moois te maken." Beide eigenaren hadden voor hun samenwerking al eigen merken: Uit de schuur en Pippi-Lotta Illustrated Furniture. In hun nieuwe pand hopen ze nog meer 'upcyclers' ruimte te kunnen geven. Komende week gaan ze in gesprek met verschillende makers die wellicht nog iets aan de zaak kunnen toevoegen.  

UpNew

Bos en Lommerweg 1HTips? Mail naar open@parool.nl

 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload