Ibiza-stijl. Wat en hoe.

April 8, 2016

 

Kan jij ook niet wachten op de zon? Het zomergevoel...

van blote benen en zonder jas...

van groene bomen en met je tenen in het gras...
Vorig jaar rond deze tijd ging ik naar Ibiza, met mijn lieve vriendin Moni, en daar kon het toen al: zwemmen in zee, 's ochtends koffie in de zon en 's middags een biertje op het terras.
Naast leuk was het voor mij ook interessant om naar Ibiza te gaan omdat wij veel meubels in Ibiza-stijl restylen en nu kon ik eens kijken hoe dat er op Ibiza nu eigenlijk uitziet! Moni woont de helft van het jaar op Ibiza, dus beter kon ik het niet treffen, ze liet mij alle geheimen van het eiland zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibiza straalt vrijheid en creativiteit uit. Je hebt het gevoel dat alles mag, waarschijnlijk is dat nog een restje van de hippiebeweging die er in de jaren 70 neerstreek. De interieurstijl kenmerkt zich door een mix van meubels en accesoires uit diverse landen, Marroko, India en natuurlijk Spanje.
En door deze, vaak kleurrijke mix, ontstaat er  een hippie-look, deze trend is niet alleen binnen de interieurstyling maar ook in de modewereld ruimschoots vertegenwoordigd.
En dat is niet zo gek, want de stijl is lekker losjes en vrij. En diep van binnen hunkeren we daar toch allemaal naar?
Een zonnige en luchtige stijl, waarin natuurlijke elementen en kleurrijke details centraal staan. Aqua en turquoise kleurtinten voeren veelal de boventoon, gecombineerd met hout, linnen en rotan.

 

Nu de grote vraag: Wat kun je zelf doen om een beetje Ibiza bij jou naar binnen te halen?


1.  Accesoires: breng je natuurvondsten je huis in! Veertjes (in een vaasje), schelpen (rijg ze aan een touw) of een grote tak waar je jouw sieraden aan kunt hangen. En ook dromenvangers, planten en cactussen.

2. Kussens en kleden. Een flinke hoeveelheid kussens passen goed binnen deze stijl, kies voor een combinatie van verschillende kussens, liefst handgewoven textiel. Een schapenvachtje op de bank doet het ook goed!

3. Kleurrijke meubels. Je hoeft niet gelijk al je meubels te verven. Maar je zal zien hoe een gedurft meubelstuk jouw huis al een flinke Ibiza-boost kan geven.

 

Voor de mensen die liever gewoon naar Ibiza gaan om van hun voorjaarsmoeheid af te komen: mail Moni! Zei heeft een reisbureau en kan jou zeker goed van dienst zijn!
moni@thetravelclub.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En voor de mensen die eerst moeten wachten op hun vakantiegeld: De zomer zal niet lang meer duren want ik heb het fluitekruid al zien bloeien! 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload