OPEN SCHUUR

March 18, 2016

Op tweede paasdag (28 maart 2016) zijn we open!

Door de kou van de winter hebben we onze officiele opening even uitgesteld maar nu het zonnetje ons regelmatig komt verwarmen, willen we jullie graag kennis laten maken met onze nieuwe schuur!

 

We zitten op het Havenstraat terrein, een uniek stukje Amsterdam. Dit terrein achter het monumentale voormalige Haarlemmmermeerstation kan worden omschreven als een avontuurlijk, kleurrijk en tamelijk ongeordend stuk rafelrand van Amsterdam. Het karakter ervan wordt voornamelijk bepaald door het feit, dat hier vanaf 1912 het emplacement en rangeerterrein lagen van de zogeheten Haarlemmerspoorlijnen van de Hollandsche Electrische Spoorwegmaatschappij.

 

 

Deze regionale spoorweg is nimmer geelectrificeerd en de treinen reden op kolen. Vandaar dat langs het rangeerterrein aan de Karperweg vele kolenopslagplaatsen werden gebouwd. Later bij de opheffing van de spoorlijn in 1950 werden deze loodsen omgebouwd tot werkplaatsen met een grote variëteit van bedrijvigheid. Op dit moment zijn er nog zo’n 45 loodsen en werkplaatsen zoals garagebedrijven, auto-reparatiewerkplaatsen, een schildersbedrijf, een steenhouwerij, een klavecimbelbouwer, handeltjes in oude metalen, ateliers van kunstenaars, een strijkerij en een bedrijfje in special art-effects. Verscholen tussen sommige loodsen en verderop langs de Stadiongracht bevinden zich ook een aantal wilde volkstuintjes.

 

Op tweede Paasdag zijn ook een heel aantal buren aanwezig en openen zij ook hun werkplaats!

Een super leuke dag dus om een bijzonder stukje Amsterdam te leren kennen!

 

 Onze schuur staat tweede paasdag vol met kleurrijke meubels die graag Uit De Schuur willen! Kom je een kijkje nemen?

De koffie en thee staat klaar!

Hopelijk tot dan!

Groetjes Linda en Rianne

 

 

Please reload

Recente berichten:

July 13, 2017

Please reload

Te vinden onder tags:
Please reload