• Rianne

Woonwinkelen in West (5 tips)

Vandaag geven we je 5 te gekke adresjes van kleine maar verrassend leuke woonwinkels in Amsterdam West. Winkels waarvan wij vinden dat je heerlijk geïnspireerd raakt en waarschijnlijk niet met lege handen thuis zult komen. 


1. Wildernis.

We weten inmiddels allemaal dat planten mensen gelukkiger maken en dat voel je gelijk als je hier lekker rondsnuffelt! Je wordt direct vrolijk van de grote diversiteit aan plantjes die overal waar je kijkt hangen en staan.  Ook geven ze hier workshops om jouw vingers wat groener te maken!

Adres: Bilderdijkstraat 165


2. TOON

TOON is een podiumwinkel waar creatief ondernemers hun werk tonen en verkopen. In deze ruime winkel is het heerlijk om rustig rond te struinen en te koekeloeren naar al het moois dat er staat. Maar er is méér dan dat, ze hebben ook een podium waar je verrast kunt worden door cabaret, muziek, kleinkunst en meer.  

Adres: Jan Evertsenstraat 4-6-8


3. Gekaapt

Gekaapt reist al een tijd (net als wij) door de stad om telkens in een nieuw pand hun pop up winkel te openen. Maar nu hebben ze – sinds een paar weken - een vaste locatie gevonden en wel op de Kinkerstraat. Ze verkopen hippe en mooie interieur- en mode items gericht op duurzaamheid. En daar houden wij van!

Adres: Kinkerstraat 320


4. De Balkonie

Zoals de naam al zegt verkopen ze in deze winkel vooral items voor op het balkon of de stadstuin. Bij de Balkonie willen ze jou inspireren tot het creëren van je eigen buiten waar je ieder vrij moment wilt doorbrengen, waar je je dag kunt overdenken, lezen, luisteren naar muziek of waar je met vrienden onder het genot van een glaasje over het leven kunt filosoferen.

Adres: Jan Evertsenstraat 90

5. Pieter & Tosch

Ja, als je dan toch bij de Balkonie bent, wandel dan ook even bij de buren binnen! Deze winkel verkoop prachtige accessoires voor het interieur, een goede mix van hip en design, exotisch en strak.

Adres: Jan Evertsenstraat 88

Veel Winkelplezier!


0 keer bekeken