• Rianne

Tips voor het scoren van de leukste vintage meubels!

Bijgewerkt: 18 feb 2018


Vintage meubels zijn al lange tijd hip en steeds meer mensen weten het te waarderen. Niet gek, in een tijd van meer bewustwording waarbij steeds meer mensen zat zijn van de consumptiemaatschappij. Zo'n dertien in dozijn kastje dat lekker goedkoop gescoord wordt bij een meubelgigant blijkt vaak alleen leuk voor een tijdje; het materiaal is matig en regelmatig belandt het na een jaar of 10 bij het grofvuil. Het mooie van oude meubels (gemaakt rond de jaren 50/60) is dat ze van goede kwaliteit zijn en hierdoor blijven ze mooi. Het is toch fantastisch als je nu een meubel kunt kopen waarvoor geen nieuwe boom gekapt is en er ook geen groot transport voor nodig is? Duurzamer gaat het niet worden! :)


Natuurlijk richt ik mij erop zo'n oud meubel in een nieuw jasje te steken. En natuurlijk blijf ik dat doen. Regelmatig zijn vintage kasten niet meer zo mooi, ze hebben een beschadiging die ik goed kan verbloemen met verf of de kleur van het hout is simpelweg lelijk geworden.


Maar! Er zijn ook veel vintagemeubels die nog in prachtige staat zijn.


Af en toe kom ik ook zulke exemplaren tegen en het is eigenlijk zonde om deze te beschilderen. Daarom bied ik deze vondsten voortaan aan in een nieuw onderdeel van mijn webshop: vintage vondsten.


Dit zal echter niet mijn specialisatie gaan worden, want dat blijft het beschilderen van oude meubels. Omdat mijn aanbod vintage kasten dus klein is, wil ik je wat tips geven voor het kopen van een mooi vintage meubel.


1. Kringloopwinkels

Natuurlijk is dit de allergoedkoopste optie. Echter het is zeldzaam wanneer je een mooi vintage meubel tegenkomt. Het kost dus veel tijd om te zoeken.

2. Marktplaats

Optie twee waarbij je ook het geluk kunt hebben een mooi vintage wonder tegen te komen, het is echter erg lastig want vele handelaren zijn je wellicht voor en de prijzen rijzen hierdoor ook de pan uit.

3. Vintage winkels.

Ik noem er drie, deze shops volg ik op social media en ik zie er steeds toffe dingen voorbij komen. De reden dat ik maar drie winkels noem is omdat dit de winkels zijn die ik ken die betaalbaar zijn, er zijn veel andere meubelzaken die zich specialiseren in vintage maar sommige prijzen zijn absurd.

Ten eerste wil ik zeker MEUTT noemen. Marielle is de eigenaar en zij heeft oog voor niet alleen mooie meubels maar ook veel leuke vintage woonaccessoires, zoals deze messing flamingo. Zij verkoopt ook vintage vloerkleden, bloempotten en lampen.


Dan hebben we Meneer en Mevrouw de Boer zij hebben een klein maar erg leuk aanbod, ze zijn gevestigd in Utrecht.

En neem ook eens een kijkje in de webshop van Vintage Revival, zij zijn te vinden in de Meern. Zij hebben een groot aanbod en doen ook aan stofferen.


Veel plezier met je zoektocht!0 keer bekeken