• Rianne

Mislukken is zoveel leuker dan nooit proberen

Het is precies 3 jaar geleden dat ik met Linda Uit de Schuur startte. Dat gebeurde niet zomaar. Ik had jarenlang in de hulpverlening gewerkt, maar ik verloor in december 2014 mijn baan bij de zoveelste bezuinigingsronde. Het was een nogal vervelend jaar omdat in dit jaar ook mijn relatie ten einde kwam én ik daardoor moest verhuizen.

Ja, in 2014 verloor ik mijn baan, mijn relatie en mijn huis.

Banen in de hulpverlening waren er op dat moment niet, dus ik besloot te gaan werken als serveerster in een bierbrouwerij. Het leek me wel lekker. Geen problemen, vrolijkheid en leuke borrelavondjes na werktijd. De eerste maand was voorbij en het harde werken was me wel wat zwaar gevallen. Lange dagen maken en heel veel lopen met weinig tijd voor pauze. Toen werd mijn eerste salaris gestort. Ik werkte 32 uur per week en mijn salaris had 3 cijfers. Nog geen duizend euro! OEPS!

Natuurlijk, de fooi kwam er nog bij maar hiervan rondkomen viel niet mee.

Ik besloot dat ik moest bijbeunen.

Het leek me wel leuk om oude meubeltjes een ander kleurtje te geven en dan te verkopen. Ik belde Linda en zij was enthousiast. Linda had nog wel een meubel in de schuur staan waarmee ze aan de slag wilde. Samen gingen we naar de kringloop en kochten een leuk kastje voor mij. In de schuur van haar vader gingen we aan de slag. De lol die we samen hadden was al genoeg om ermee verder te gaan, dus spraken we elke week op dinsdag af ‘In de Schuur’. We verkochten onze meubeltjes via marktplaats. Na enkele maanden vonden we dat we ‘Uit de Schuur’ moesten komen met onze activiteiten. We hadden gelijk onze naam en maakten een facebookpagina aan.

Uit de Schuur was geboren.

Na enkele maanden werd ik gebeld door mijn oud werkgever en mocht ik weer terug komen. Ik kon mijn baantje als serveerster achter me laten en ging parttime terug de hulpverlening in.


Uit de Schuur groeide lekker verder. Ik heb al vele veranderingen en verhuizingen doorgemaakt. Linda werkt niet meer actief met me mee maar blijft op de achtergrond een motivator.

Inmiddels ben ik al 1,5 jaar fulltime ondernemer!


Waar sta ik nu met Uit de Schuur? Waar wil ik naar toe?

Dat zijn vragen die ik mezelf stel in het begin van het nieuwe jaar. Dat is vast herkenbaar, of het nu werk of privé is. Ik heb enkele maanden geleden het besluit genomen te stoppen met de winkel en in de schuur bij ons nieuwe huis te gaan werken. Want ja, 2017 is een prachtig jaar geweest waarin mijn vriend Coen en ik besloten samen een huis buiten de stad te kopen. Dat ‘Uit de Schuur’ met mij is mee verhuisd voelt heel goed en tegelijkertijd is het spannend.

Weten de mensen me nog te vinden nu ik buiten de stad zit? Ga ik het redden zonder winkel? Gaan er genoeg bestellingen binnenkomen?

Het is weer een nieuwe spannende stap en ik kan alleen maar mijn best doen en dan zien wat er gebeurt. Op momenten van onzekerheid kijk ik naar mijn verzameling quotes die mij helpen. Deze heb ik gepind op mijn Pinterestbord 'Onderweg naar Succes'. Bijvoorbeeld de spreuk "Mislukken is zoveel leuker dan nooit proberen" helpt mij om spannende keuzes te maken.


Daarmee start ik het nieuwe jaar! 2018 ik heb zin in je!

Ik wens jullie allemaal een fantastisch mooi jaar met veel geluk, gezondheid en liefde. En als je nog een leuk meubel zoekt om je huis wat meer eigen te maken, dan weet je me te vinden😊


0 keer bekeken