• Rianne

Kunstenaar Sanne Romkema

De website van Uit de Schuur

is aangevuld met een aantal bijzondere kunstwerken, gemaakt door kunstenaar Sanne Romkema.

Vandaag sprak ik met haar over haar werk en dit gesprek deel ik graag met jullie.


Wie? Sanne Myrte Romkema

Leeftijd: 36

Woonplaats: Groningen

Beroep: Kunstenaar en Beeldend therapeut


'De reden dat ik jouw werk vind passen bij Uit De Schuur is omdat je - net als ikzelf - op een basis werkt van gebruikte materialen. Ik werk met tweedehands meubels, jij werkt op gebruikte houten panelen.'

'Ja, ik werk voornamelijk op houten panelen. Ik vind het geleefde uiterlijk van het materiaal erg mooi. Het geeft het werk al een bepaald karakter of een soort gelaagdheid mee, waar ik van houd. Het paneel heeft al een eigen geschiedenis.'


'Wil je iets vertellen over de drie schilderijen die je nu verkoopt?'

'Het Indiase jongetje heb ik gefotografeerd tijdens een reis door India. Ik houd ontzettend van reizen en vind het intrigerend om mensen tegen gekomen in landen met een totaal andere cultuur en landschap dan de onze. Ik vind het prachtig dat de aardbol rijk is aan zoveel verschillende volkeren met hun eigen achtergronden en met al hun gebruiken.'

'De walvishaai heb ik vaker gezien in natuurdocumentaires. Hij is ontzettend imposant en dat in combinatie met zijn kleur en die stippen erin, maakt hem prachtig. Het is bizar dat dit soort beesten bestaan! De logheid en langzame beweging van het dier in de oceaan geven het dier tevens iets dromerigs.'

'De Koi karper is ontstaan vanuit mijn interesse en liefde voor Japanse prenten. Hierin kom je naast Koi karpers veel afbeeldingen tegen van vogels. Ik vind Japanse prenten zo mooi omdat ze vaak een rust uitstralen, serene kleuren worden gecombineerd met hele fijne getekende lijnen.'

'In mijn werk heb ik het realistische van de vis afgewisseld met abstracte vlakken. Daardoor wordt het beeld voor mij net wat interessanter. Zo’n tegenstelling vind ik ook fijn in het werken met verschillende materialen in één werk. Door bijvoorbeeld in één werk te schilderen en te tekenen. Zo word je enerzijds het schilderij in gezogen, aan de andere kant word je eruit gehaald omdat je iets ziet wat je niet verwacht. Zo word je op twee sporen gebracht en die lichte verwarring vind ik leuk.'


'Schilder je ook in opdracht?'

'Ja, dit doe ik ook. Dan overleg ik met klanten wat ze er graag in willen hebben en vraag ze een moodboard te maken, zodat ik kan zien wat voor sfeer het schilderij moet hebben. Ik laat mijn eigen idee hier op los en maak er een mooi samenhangend geheel van.'


Voor meer informatie over deze schilderijen kun je een kijkje nemen in de webshop.

Wil je zelf contact met Sanne opnemen? Stuur haar dan een mailtje: sannemyrte@hotmail.com

0 keer bekeken