• Rianne

Ga voor goud!

Bijgewerkt: 25 sep 2017

Misschien is het jou ook al opgevallen, de gouden accessoires, fotolijstjes, lampen en ook gouden details op meubels? Het is een trend die we zien én steeds meer gaan zien op het gebied van interieur. Brass, is een ander woord voor deze trend, want uiteraard bestaan de producten niet uit echt goud! Brass is een metaallegering bestaande uit koper en zink. Dit materiaal wordt ook wel geelkoper genoemd, afgeleid van de opvallende kleur.

Wij hebben onlangs een fotoshoot gedaan met onze nieuwste meubels en uiteraard heeft de styliste daar ook gespeeld met goud! Vandaag geven we tips en voorbeelden van hoe je goud in jouw interieur kunt toepassen.

Bovenstaande foto laat zien hoe goud mooi gecombineerd wordt met zwart en verschillende prints, het resultaat is een bijzonder rijk interieur. 

Gouden details: ananassen, vaasjes, lijstjes. 

Belangrijk is het om het goud in een mooie balans in je interieur toe te voegen, ondanks dat wij niet al te voorzichtig zijn, adviseren we dit met goud wel te doen! Wat wij gaaf vinden aan goud is dat het een mooie warme en sprankelende toevoeging aan je interieur is.

Je kunt ook kiezen voor slechts een klein goud detail. Zoals deze kast bijvoorbeeld, waar met de hand geïllustreerde gouden vormen op zijn gemaakt.

Dit zou ook zo subtiel toegepast kunnen worden in woontextiel, zoals een gouden detail in je tapijt, kussens of gordijnen.

Goud kun je in veel interieurstijl toevoegen. Minimalistisch, Scandinavisch of Urban Jungle, zelfs bij industrieel kan het werken. Iets minder makkelijk is dit met een landelijk interieur.

Goud is met vele kleuren te combineren, het is zeer gemakkelijk bij wit maar ook bij warme tinten zoals geel, rood en roze.


Daarnaast hebben we veel voorbeelden van hoe goed het werkt bij de trend kleur groen en zeegroen. Niet voor niks een populaire trend, wij vinden het ook prachtig!!! Op Pinterest hebben we ook een bord aangemaakt vol inspiratie voor goud! Bekijk dit bord: Pinterest (onderstaande groene sfeer foto's zijn voorbeeldjes van).


Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een echt design item in huis, zoals een lamp. Het mooie van een lamp in goud of messing, is dat het direct warm licht geeft in huis, en dat is altijd fijn. 

We geven één voorbeeld van een lamp die we zelf fantastisch mooi vinden en dat is de lamp van designer Marc de Groot. Deze lamp heet Beehive.


Tot Slot. 

Trek je nooit teveel aan van trends of wat anderen zeggen. Doe lekker wat je leuk vindt in je eigen huis. Lekker veel goud met lekker veel kleur zorgt misschien voor teveel kitsch. Maar wie zegt dat kitsch niet goed is? Als jij ervan houdt, ben je goed bezig! 


#goud #brass #woontrend

0 keer bekeken