• Rianne

6 Tips voor jouw eigen Gallery Wall

Bijgewerkt: 19 jan 2018

Vandaag geef ik je tips voor het maken van een persoonlijke ‘Gallery Wall’. Ik ken veel mensen die moeite hebben met iets moois vinden voor aan de muur. Er worden ook veel eisen aan gesteld. ''Het moet iets over zichzelf zeggen, het moet passen in het huis, je moet er lang naar kunnen kijken, etc''. Maar eigenlijk is het best eenvoudig als je al die eisen even loslaat. Een 'Gallery Wall' geeft je de ruimte om verschillende dingen op te hangen en dus hoef je niet voor één ding te kiezen. Wat ik er persoonlijk ook zo leuk aan vind is dat je er steeds opnieuw verandering in aan kunt brengen. Iets toevoegen, iets weghalen, iets vervangen, het is een proces dat steeds in beweging kan blijven en ik geniet daar enorm van. Daarom geef ik je vandaag 6 tips, om je op weg te helpen met jou eigen 'Gallery wall'.

1. Kies een thema.

De kust, architectuur, muziek, landschappen, liefde, abstract etcetera. Wat past bij jou? Waar word jij blij van? Het hoeft niet persé een inhoudelijk thema te zijn. Je kan ook kiezen voor een thema als kleur of materiaal. (zwart/wit, illustraties, foto's)

2. Wees niet bang.

Laat je niet leiden door angsten als: ‘Misschien ben ik het snel zat’. ‘Ik kies veilige kleuren’. ‘Ik doe niet teveel, dan wordt het te druk’. ‘Past dit wel genoeg bij elkaar?’ Geef je 'creative mind' de leiding, doe eens gek. Durf te falen. Als je het niet mooi vindt, haal je het toch weer weg na een paar maanden, of je verandert er iets aan? Wie doet je wat?

3. Zet één stap tegelijk.

Je hoeft niet op 1 dag 7 schilderijtjes te scoren. Neem de tijd om een verzameling te maken. Ga eens neuzen in boeken in kringloopwinkels. Misschien vind je daar mooie platen. Of snuffel tussen kunstkaarten na een museumbezoek. Vergeet niet om nog eens tussen oma’s spulletjes te kijken, misschien is er iets dat je al lange tijd hebt dat je nu kunt toevoegen aan je verzameling.


4. Neem je tijd voor de compositie.

Welk lijstje hang je waar? Mijn tip is om eerst alle schilderijtjes op de grond te leggen. Zo kun je spelen met de lay-out en zien wat mooi is. Het is daarbij ook belangrijk om rekening te houden met de afstand tot je meubels. Om je te helpen heb ik hier een voorbeeld van composities die goed kunnen werken:5. Ben je klaar om het werk op te gaan hangen?

Mooi! Zorg dat iemand je helpt, want wanneer de ene persoon het lijstje op zijn plek hangt, kan de ander van een afstandje kijken of de plek juist is en aanwijzingen geven. Om het jezelf makkelijker te maken kun je schildertape gebruiken om rechte lijnen aan te geven.

6. Ben je nog niet zover...

maar heb je al wel twee of drie leuke lijstjes, hang die gewoon alvast op en ga er langzaam omheen bouwen. Elke keer dat je weer een pareltje gevonden hebt, hang je het erbij.

7. Neem een kijkje op mijn Pinterest bord:

GALLERY WALL daar ga je zeker inspiratie op doen!

Tot slot, neem eens een kijkje in mijn webshop. Ik heb onlangs prachtige vogelafbeeldingen ingelijst. In Frankrijk heb ik een prachtig boekje gekocht vol met steendruk platen van rond 1900, deze heb ik ingelijst in een verzameling lijsten die ik bij de kringloop vond. Stuk voor stuk juweeltjes:) Neem een kijkje!

Bronvermelding:

Foto 1: persoonlijke 'Gallery Wall'

Foto 2, 3, 4 en 5: Pinterest.

Foto 6: Eigen foto van verzameling steendrukken.

0 keer bekeken